Victoria - En kort fortelling

Bilderesultat for queen victoria gifVictoria ble født i år 1824, midt under den industrielle revolusjon. Hun ble dronning i år 1837 og regjerte frem til 1901. Under hennes regjeringstid gjennomgikk Storbritannia store omveltninger og endringer. Det var ikke bare det øvrige samfunnet som opplevde dette, men også monarkiet i seg selv ble endret. I løpet av dette århundret gikk den britiske monarken fra å være en reel politisk innflytelse, til å bli det seremonielle statsoverhodet vi kjenner i dag.

Victoria giftet seg med en av sine statsministere, Albert av Sachsen-Coburg-Gotha. Ekteskapet blir beskrevet som ett av kjærlighet. De to fikk ni barn. Han var ikke særlig populær blant de britiske aristokratene, men dette brydde ikke dronningen seg om.

Bilderesultat for victoria og albert
Albert og Victoria

Senere ble Dronning Victoria beskrevet som særs konservativ i innenrikspolitiske spørsmål. Det ble sagt at hun bare ble mer og mer konservativ. Dette må sees i forhold til samfunnet for øvrig. Kanskje forandret hun seg ikke like raskt som samfunnet ellers? Da kunne hun fort oppfattes som motstander av den raske utviklingen og liberaliseringen av samfunnet.

Da hun døde i 1901 tok hennes sønn Edvard VII over som monark.

Kilder:
https://snl.no/Victoria_-_britisk_dronning

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sosialisme - Kommunismens lillebror?

Den andre industrielle revolusjon

Norske etterkommere?