Dronning Victoria og industrialiseringen


Bilderesultat for gif steam trainDen viktigste nye næringen for britene var tekstilindustrien. De nye vevemaskinene gjorde det enkelt og effektivt å tjene penger på å lage tekstiler. Her fantes dog baksider, og en av disse var barnearbeid. Mot svært enkel mat måtte barna utføre særs farlig og krevende arbeid. Flere av dem ble spiddet i hjel under vevemaskinene, der barna skulle fjerne lo mellom nålenes intense stikking.

Dronning Victoria regjerte i Storbritannia under høyden av industrialiseringen. Under hennes styre gikk landet fra å være et tradisjonelt jordbrukssamfunn til å bli et urbanisert industrisamfunn.

De nye oppfinnelsene denne epoken bragte Storbritannia gjorde det enklere å utkonkurrere andre nasjoner, og anskaffelsen av nye kolonier over hele verden gikk lettere enn noen gang tidligere. Imperialismen var viktig, og dronningen var helt klar på at det britiske imperiet skulle ekspanderes.
Dronning Victoria i den kongelige vognen, hentet fra The British Museum
"Dronning Victoria var den første britiske monarken som reiste med den nye jernbanen"
Dronning Victoria var den første britiske monarken som reiste med den nye jernbanen. Det var faktisk ingen monark noe sted i verden som hadde reist med tog før henne.






Kilder:
https://historyhouse.co.uk/articles/monarch_travel_by_rail.html
https://snl.no/den_industrielle_revolusjon

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sosialisme - Kommunismens lillebror?

Den andre industrielle revolusjon

Norske etterkommere?